KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kippenvelmoment voor Job bij Hillegom – Legmeervogels

De wedstrijd tussen S.V. Hillegom en Legmeervogels in de eerste klasse A kende op zondag 6 november wel een heel speciaal tintje. Vijf minuten voor het eindsignaal debuteerde de 19-jarige Job Schoonderbeek in het eerste elftal. Een grote wens van Job kwam zo uit, want hij is genoodzaakt om te stoppen met zijn geliefde voetbalspel.

Job leidt aan een overerfelijke oogziekte LHON (Leber opticustarofie, red.). In korte tijd is Job heel slechtziend geworden. Aan een oog is hij al helemaal blind. De sombere verwachting is dat het er alleen maar slechter op wordt. Twee weken geleden kreeg de speler een podium met een laatste wedstrijd tegen FC Lisse waar Job ook heeft gespeeld. De wedstrijd werd georganiseerd door zijn ouders met medewerking van Pim Smit en beide verenigingen. Aan het einde van de wedstrijd werd Job door een erehaag uitgeluid. Job zijn ouders wilden niet dat hij gelijk zou stoppen. Er moest een afscheidswedstrijd voor hem komen en dat gebeurde dan ook.

De 17- jarige FC Lisse-speler Nick Diels speelde met Job nog in de D2 bij FC Lisse. Samen zaten ze ook twee jaar in de klas van het Fiorettie College in Lisse. Nick: ‘Ja, dat was verschrikkelijk nieuws toen we het een tijdje terug hoorde. Ik heb nog samen met Job in de D2 gespeeld. Meestal stond hij naast mij op het middenveld. Ook als back kwam Job goed tot zijn recht. Het was mooi dat we deze voetbalwedstrijd voor hem konden spelen. Ik weet zeker dat je straks Job veel bij zijn cluppie zal tegenkomen, want hij blijft er ten alle tijde bijhoren. Natuurlijk wensen we hem ook alle sterkte toe de komende tijd.’

Debuut hoofdmacht S.V. Hillegom
Allebei de trainers en de scheidsrechter hadden voor de wedstrijd al afspraken gemaakt over hoe te handelen. Zes minuten voor tijd gaf coach Jack Honsbeek van Legmeervogels zijn collega Arend Jan Kranenburg een seintje. Job kon zijn debuut maken onder luid applaus van 500-600 toeschouwers. Menig traantje werd weg gepinkt op de tribune en de zijlijnen. Na afloop van de wedstrijd werd Job omringd door de spelers van Hillegom en Legmeervogels en de stafleden op het veld. Het zit erop helaas. Hillegom won het duel met 3-0. Na afloop ontving Job uit handen van lid technische staf Marcel Braggaar een oorkonde en het officiële wedstrijdformulier als bewijs van zijn debuut in S.V. Hillegom 1.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • S.V. Hillegom
  • Job Schoonderbeek

Geef jouw reactie