KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

DSOV, het sportief en kloppend hart van Vijfhuizen vernieuwt

Sportvereniging DSOV Vijfhuizen is het sportief en kloppend hart van Vijfhuizen. De club is in de afgelopen jaren erg gegroeid op maatschappelijk en sociaal gebied, maar de vereniging blijft met nieuwe initiatieven komen.

Vijfhuizen: een klein dorp met amper vijfduizend inwoners, gelegen in Haarlemmermeer. In dát dorp huist sportvereniging DSOV, wat staat voor ‘Door Sport Ontspanning Vijfhuizen.’ De vereniging is opgericht in 1932 en viert dit jaar haar negentigjarig jubileum. De club die negentig jaar geleden begon met een kleine groep mannen die speelden op een hobbelig veld waar voor de wedstrijd de koeien nog afgejaagd moesten worden, is inmiddels uitgegroeid tot een club met ongeveer 160 handballers en zo’n 500 voetballers die elke week met plezier op de club komen.

DSOV-hart
Marcel Rabbers, hoofd jeugdtrainer onderbouw, kent de club al jaren en heeft naar eigen zeggen een DSOV-hart. ‘Het is een hele hechte vereniging, waarbij sportiviteit altijd samen moet gaan met plezier en gezelligheid’, zegt Rabbers. Naast dat hij de club door en door kent, heeft hij ook affiniteit met Vijfhuizen. ‘Het is een sociaal, fantastisch mooi dorp. Wij vergelijken het weleens met het Gallische dorpje van Asterix en Obelix: eigenzinnig en gezellig.’

‘Het eerste staat nu als een huis’
Rabbers heeft altijd gewerkt als voetbaltrainer en coach. Door zijn brede werkervaring heeft hij veel kennis die hij over wil dragen aan DSOV. Een aantal jaar geleden zag hij waar het beter kon. Het eerste elftal speelde niet op het gewenste niveau, en dit moest verbeterd worden. Daarom heeft een groep initiatiefnemers, waar Rabbers onderdeel was, dit elftal opgetuigd. En dat is aardig gelukt. ‘Het eerste staat nu als een huis’ , zegt hij.

Voetbal begint bij de basis
Maar goed kunnen voetballen, begint natuurlijk bij de basis. ‘Ik heb ook altijd het belang gezien van een goede jeugdopleiding. Helaas was deze wat op de achtergrond geraakt. Nu focussen we ons juist op de opleiding en proberen we structuur aan te brengen. Hoe mooi zou het zijn dat op termijn onze eigen jeugdspelers doorgroeien naar het eerste elftal’, aldus de trainer.

Het volledige artikel is te lezen in de december-editie van 433 Magazine.

  • DSOV
  • Paul Rijkse
  • Marcel Rabbers

Geef jouw reactie