KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Green en Kuipers houden zicht op WK podium

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport staat een wereldkampioenschap op het programma. Gisteren heeft in Buenos Aires (Argentinië) de tweede dag van de individuele competitie plaats gevonden. Collin Green en Jim Kuipers wisten zich in de top van het klassement te spelen en gaven zichzelf daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de finale van het toernooi.

Na de twee voorgaande voor het Nederlands team succesvolle dagen was de derde dag van het WK van gemengde gevoelens. Na de euforie van een dag eerder, waarin het team de halve finale van het landentoernooi haalde, moest de focus verlegd worden naar de individuele strijd. De 20-jarige Collin Green was de meest opvallende Nederlander van de dag. Lange tijd stond hij bovenaan de ranglijst, tot hij twee holes voor het einde een double bogey (+2) maakte op een moeilijke hole. Jim Kuipers wist echter met de derde score van de dag het gat naar het podium bijna te dichten. De prestatie van oud-profvoetballer Herman van Eekeres is tevens opvallend. Met zijn 50 jaar doet hij niet onder voor spelers die dertig jaar jonger zijn. De finale van het toernooi staat gepland voor zondag.

Zaterdag staat in het teken van de landencompetitie. Vier spelers naar keuze vertegenwoordigen hun land in een directe strijd tegen een ander land. Nederland heeft zich door een sterke kwartfinale geplaatst voor de halve finale, waarin het uitkomt tegen de Verenigde Staten. In deze ronde komen voor Nederland aan de start: Björn Bulk, Herman van Eekeres, Simon Wetzel en oud-international Marcel Peeper.

Algemeen individueel klassement:
1: Christian Otero Argentinië -12
1: Enrique Reyes Mexico -12
3: Jan Kozak Slowakije -11
3: Paul Oliver Groot Brittannië -11
5: Collin Green Nederland -9
7: Jim Kuipers Nederland -7
27: Herman van Eekeres Nederland -1

  • WK FootGolf
  • Jim Kuipers
  • Collin Green
  • Herman van Eekeres

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement