KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Geslaagde pilot nieuwe wedstrijdvormen bij Hoofddorp

Een groot aantal jeugdteams van S.V. Hoofddorp heeft pas de door de KNVB voorgestelde nieuwe wedstrijdvormen in de praktijk uitgeprobeerd. De nieuwe wedstrijdvormen zijn voor de JO 8/9/10 (6 tegen 6 op een kwart veld) en voor de JO 11/12 (8 tegen 8 op een half veld).

De gedachte achter de nieuwe wedstrijdvormen – met kleinere velden en iets kleinere teams – is meer balcontact, meer doelpunten en meer spelplezier. Namens de KNVB was Aart Korenhoff bereid gevonden om een toelichting te geven over de achtergronden van de voorgestelde nieuwe wedstrijdvormen.

Experimenteren met spelregels
Naast het uitproberen van de kleinere veldjes en teams, experimenteerde S.V. Hoofddorp ook met de nieuwe spelregels. Zo werd het ingooien vervangen door en inschieten. Ook was er een andere rol voor scheidsrechter. Alleen wanneer de teams een situatie niet zelf kunnen oplossen, volgde er een arbitrale ingreep.

Positieve geluiden kinderen
Er waren veel positieve geluiden van de deelnemende teams. Veel meer kinderen nemen actief deel aan het spel. Doordat de ruimtes kleiner zijn, is meer actie nodig en worden er meer doelpunten gescoord.

Feedback naar KNVB
De organisatie van de pilot bij S.V. Hoofddorp heeft degelijk kunnen testen wat er voor nodig is om de nieuwe wedstrijdvormen te realiseren. Bovendien maakt deze pilot het voor de trainers/leiders/ouders en kinderen mogelijk om mee te denken via het aanreiken van feedback. Afsluitend zal S.V. Hoofddorp de ervaringen terugkoppelen naar de KNVB. Op deze manier kan er een gedegen besluitvorming komen.

Foto: Ton Hofstra

Fotobijschrift: Aart Korenhoff (KNVB) vertelt de ouders en deelnemende pupillen over de nieuwe spelvormen.

 

 

  • S.V. Hoofddorp
  • nieuwe wedstrijdvormen

Geef jouw reactie