KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Feestelijke aftrap 110e editie schoolvoetbal

De 110e editie van het schoolvoetbal is gisteren feestelijk geopend bij Jenaplanschool Wittevrouwen in Utrecht. De kinderen van de Utrechtse basisschool, die vorig jaar nog Nederlands kampioen werden van groep 5/6 bij de jongens, trainden gisteren onder leiding van 103-voudig Oranje-international en ambassadrice welpenvoetbal Anouk Hoogendijk en ontvingen allemaal de eerste uitgave van de speciale schoolvoetbal Donald Duck.

Aan het schoolvoetbaltoernooi doen jaarlijks zo’n 250.000 kinderen van 5.800 basisscholen mee. Dit jaar is het meer dan ooit de bedoeling dat de hele klas mee doet. Voetbal is immers meer dan alleen prestaties leveren op het veld. Buiten het veld worden kinderen met leuke opdrachten uitgedaagd om hun team naar de overwinning te helpen.

Zo maken scholen die het mooiste spandoek in elkaar knutselen, de origineelste yell verzinnen, de meest leerzame training organiseren of de beste reporter(s) leveren, kans op kaarten voor het Nederlands Elftal. De bekendmaking van de winnaars is tijdens de landelijke finaledag op 22 juni in Zeist.

Uitreiking eerste schoolvoetbal Donald Duck
In samenwerking met Disney zijn er dit jaar 360.000 speciale edities van Donald Duck weekblad over schoolvoetbal ontwikkeld, die deze week verspreid worden onder ruim 4.500 basisscholen in Nederland. Anouk Hoogendijk deelde de eerste exemplaren uitdelen aan de kinderen van Jenaplanschool Wittevrouwen.

  • Schoolvoetbaltoernooi
  • feestelijk opening
  • Anouk Hoogendijk

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement