Uitslagen

SJC ziet titelkansen verdampen na dik verlies

De rol van SJC in de spannende kampioensrace in de zondag hoofdklasse lijkt uitgespeeld. De ploeg van Marcel IJzendoorn incasseerde tegen concurrent Hoogeveen een gevoelige 2-6 nederlaag.

Koploper TOGB won opnieuw. De achterstand van SJC met de koppositie liep zo op tot zes punten en die marge is waarschijnlijk te groot om nog te overbruggen. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

SJC begon dramatisch aan het cruciale duel met Hoogeveen. Binnen zes minuten scoorde de ploeg uit Drenthe twee keer. Timo Ruigrok gaf de thuisclub met de 1-2  weer hoop, maar het verschil werd door Hoogeveen snel weer op twee gezet. In de tweede helft liep de stand voor SJC pijnlijk hoog op. Pas in de voorlaatste minuut deed Mark Turk via een rake kopbal nog iets terug.

In de resterende vier duels zal SJC zich moeten richten op een nacompetitieticket. Gezien de kleine verschillen op de ranglijst wordt dat een alles behalve eenvoudige opgave. Wel treft de ploeg van IJzendoorn voornamelijk nog ploegen uit het rechterrijtje.