KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

SJC na zwakke start op stoom in Heerenveen

‘Het is best een aardige uitslag, maar we waren dan ook de beter voetballende ploeg.’ Zo reageerde trainer Sjaak Polak van SJC kort na de veelzeggende 5-1 zege in de uitwedstrijd bij VV Heerenveen.

Het zag er aanvankelijke niet naar uit dat het zo gemakkelijk zou worden voor de Noordwijkers. De Friezen begonnen heel scherp aan de wedstrijd en namen via een vrije trap van een meter of 35 ook de leiding. Na de achterstand nam de ploeg van Sjaak Polak al snel het initiatief over. Het tempo ging omhoog en de balcirculatie werd beter en dat betaalde zich uit in de score. Uit een door SJC beproefde spelhervatting knikte David Verweij de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft nam SJC snel de twijfels weg. Via Jordy Groot, Jeroen Dedel en Tom Duindam liepen de bezoekers uit naar 1-4. Groot bepaalde in de extra tijd vanaf de strafschopstip de eindstand op 1-5.

Door de nederlaag van concurrent Achilles 1894 staat SJC na zes duels met zestien punten alleen bovenaan. Polak raakt van deze luxe situatie niet van in de war. ‘We zijn op de goede weg, maar we moeten vooral rustig blijven.’ Komende zondag volgt aan de Lageweg de topper tegen Silvolde. De Gelderse formatie staat gedeeld tweede.

Fotobijschrift: De spelers van SJC vieren de treffer van Tom Duindam.

 

  • SJC

Geef jouw reactie